Unde găsim multe articole de camping?

De curând ne-am strâns mai mulți prieteni la mine acasă, pentru a organiza o excursie undeva, la iarbă verde, pentru 1 și 2 mai. Urma să fim trei perechi și aveam la dispoziție două automobile. Eu aveam un cort de două persoane, iar Mircea își cumpărase anul trecut un cort de patru persoane. Oricum, ne lipseau o mulțime de alte lucruri neceasare pentru excursie. Ne întrebam de unde facem rost de mai multe articole de camping.

Mircea, persoana cea mai organizată dintre noi, îmi ceru o foaie de hârtie și ceva de scris, după care cuvântă:

– După cum vedeți, pentru ieșirea asta la iarbă verde, avem doar mijloace de transport, saci de dormit și corturi. Totuși, mai avem nevoie de o mulțime de lucruri. Le vom trece pe hârtie, ca să nu uităm cumva ceva esențial, care să să ne strice planurile…

– Exact, interveni Andrei. Tu le scrii pe hârtie și le cumperi…

Pe mine m-a umflat râsul, la gândul că Mircea era cel mai zgârcit dintre noi, dar acesta răspunse calm:

– Vom plăti nemțește, nu mai visați! Uite, trec aici necesarul de produse, pe categorii. Noaptea se face frig, așa că avem nevoie de niște mijloace de aprins focul. Pe lângă chibrituri, trebuie să mai procurăm amnare și brichete, fiindcă nu avem fumători printre noi.

– Da, s-a lăsat chiar și nevastă-mea, interveni Andrei.

Mircea reluă:

– Mai avem nevoie de niscai vase pentru păstrat lichide, adică bidoane, termosuri și căni. La categoria asta mai trecem ceva?

– Poate o damigeană pentru mine, răspunsei eu.

Mircea și Andrei pufniră în râs, fiindcă știau foarte bine că sunt antialcoolic.

– Mai bine, o cisternă, observă Mircea și reluă: Unde am rămas? Aha, la noapte. Ne trebuie niște produse pentru a obține lumină, deci de niște lanterne. Câte una pentru fiecare cuplu, dacă nu aveți acasă așa ceva.

– Eu am un opaiț de la străbunica mea! interveni Andrei.

– Păstrează-l, îi spusei eu, sunt nostalgici care colecționează așa ceva.

– Oameni buni, ridică tonul Mircea, mai avem nevoie de produse pentru odihnă, deci de niște saci de dormit. Nevastă-mea și cu mine avem. Voi?

– Da, și eu și soția mea, răspunse Andrei.

Cum aveam și eu pentru mine și soția mea, Mircea continuă:

– În cazul ăsta, ne-am mai trebui niște saltele. După ce dormim, ce facem?

– Pescuim, răspunse Andrei.

– Nu știm dacă există vreun lac sau vreo apă curgătoare pe unde ne oprim, intevenii eu. Poate ne-ar trebui niște jocuri ceva: rummy, table, șah, cărți de joc…

– Sunteți bolnavi, observă Mircea. Eu unul, după ce mă trezesc, trebuie să-mi astâmpăr foamea. Deci mai trecem pe listă niște tacâmuri și vase de gătit.

– Mai trece și niscai unelte, îi sugerai eu.

Mircea citi întreaga listă și spuse:

– Toate aceste produse de camping ne sunt absolut necesare. De unde le luăm?

Andrei, care depistase laptopul meu de o vreme, răsunse:

– Uite, aici gasiti mai multe articole de camping foarte folositoare. Și, după câte văd, livrarea e gratuită pentru comenzi de peste 150 lei și beneficiem de TVA redus la 20%. Haideți că v-am scos liman!

camping

Leave a Reply